Kompanija SAP je medjunarodna korporacija osnovana 1972. godine, koja se bavi razvojem i prodajom integrisanih informacionih rješenja za podršku poslovanju.

O kompaniji SAP

Kompanija SAP SE (Systems, Applications and Products in Data Processing) je međunarodna korporacija osnovana 1972. godine, sa sjedištem u Walldorfu (Njemačka), koja se bavi razvojem i prodajom integrisanih informacionih rješenja za podršku poslovanju.
SAP je treća najveća softverska kompanija u svijetu, a vodeći svjetski proizvođač rješenja za optimizaciju poslovnih procesa.
Danas SAP ima preko 378.000 korisnika u više od 180 zemalja svijeta, preko 88.500 zaposlenih, a 90% kompanija sa Forbes Global 2000 liste najvećih kompanija su klijenti i korisnici SAP rješenja.
Velika prednost SAP-a je preko 30 visoko specijalizovanih industrijskih rješenja koja su posebno prilagođena poslovnim oblastima kao što su: telekomunikacije, farmacija, zdravstvo, nafta i gas, hemijska industrija, energetika, osiguranje, bankarstvo, mediji i dr.

U okviru širokog SAP portfolija, istakli bismo sljedeće:

• ERP S/4HANA (Enterprise Resource Planning) - sistem za upravljanje poslovnim resursima. Kroz različite module, pruža podršku ključnim poslovnim procesima, od kojih ističemo: finansije (FI), kontroling (CO), upravljanje materijalima (MM), prodaja i distribucija (SD), ljudski resursi (HR), upravljanje investicijama (IM) i dr.
• BI (Business Intelligence) – Poslovna inteligencija i izvještavanje
• CRM (Customer Relationship Management) – Sistem za upravljanje odnosima sa kupcima
• SCM (Supply Chain Management) – Sistem za upravljanje nabavkama
• HANA In Memory platform - obrada velikih količina podataka u realnom vremenu
• Hybris Commerce – Kompletno E-commerce rješenje
• Hybris Marketing – Marketing u realnom vremenu
Zakažite razgovor sa konsultantima Planet Soft d.o.o., kako bismo zajedno pronašli rješenje da unaprijedimo poslovanje Vaše kompanije.

OSTALA RIJEŠENJA

Pogledajte i ostala rješenja koja Vam olakšavaju i unapredjuju poslovanje.

VIA PLANET

Kompletno rešenje za lokalne samouprave i preduzeća.